1. Home
  2. Zaaladres & Openingsuren
  3. Nieuws
  4. Jeugd
  5. Volwassenen
  6. Lidmaatschap
  7. Bestuur
  8. Links
Enbyne, 2022
I made this!

Tafeltennis voor jeugd, trainingen en competitie

Wil je leren hoe je verschillende effecten kunt geven aan een tafeltennisbal, hoe je met een superservice je tegenstander het bos in kan sturen of wil je gewoon deze leuke sport beoefenen in een gezellige groep; kom dan eens langs tijdens de jeugdtrainingen die onze vereniging twee keer per week geeft!

Er zitten op onze club jongens en meiden tussen de 8 en 18 jaar oud. Sommige spelers zijn net begonnen, maar er zijn natuurlijk ook spelers die al veel ervaring in de competitie hebben. Trainingen worden altijd met alle verschillende niveaus tegelijk gedaan. Vaak doe je oefeningen met kinderen die net zo goed zijn als jij, maar regelmatig laten we je dus ook oefenen met de wat betere spelers. Hierdoor doe je meer ervaring op en ontwikkel je sneller je tafeltennis-skills (én leer je snel iedereen kennen).


Jeugdleden van onze tafeltennisvereniging kunnen kiezen uit een gevarieerd tafeltennisprogramma:

Twee keer per week kan er worden geoefend op slagtechniek, voetenwerk en op het spelen van wedstrijden. Hierbij wordt soms ook gebruik gemaakt van de tafeltennisrobot, een favoriet onder de jeugdspelers!
De trainingen staan onder leiding van een ervaren en gediplomeerde jeugdtrainer en een assistent-trainer. Omdat de boog natuurlijk niet altijd gespannen kan staan, wordt er ook regelmatig tijd gemaakt om leuke dingen te doen tijdens de trainingen.

Op zaterdagen wordt de regionale jeugdcompetitie gespeeld. Jeugdleden kunnen er elk half jaar voor kiezen om in deze competitie te spelen.
In de competitie tafeltennis je met je team, bestaande uit ten minste drie leden, tegen andere teams uit de regio. Elk teamlid speelt dan 3 tot 4 wedstrijden, bij ons in de zaal of bij een club in de buurt. Bij de thuiswedstrijden proberen we ervoor te zorgen dat ieder team een coach heeft om aanwijzingen te krijgen gedurende de wedstrijden.

Twee keer per jaar wordt er een groot tafeltennistoernooi georganiseerd; het Open Limmen Kampioenschap en het Clubkampioenschap. Het voorjaarsseizoen wordt meestal afgesloten met een ouder-kind dubbeltoernooi, waar je met je vader, moeder, familielid of een vriendje kan strijden om een taart. Het najaarsseizoen wordt in de regel afgesloten met een speciale kersttraining. Naast deze activiteitenen worden er ook andere toernooien, evenementen of uitwisselingen door clubs uit de buurt georganiseerd.

Als het je leuk lijkt om eens te proberen, dan ben je van harte uitgenodigd om langs te komen op een training. Een batje kun je de eerste keren altijd lenen van de club, zaalschoenen en sportkleding zijn de enige dingen die je zelf mee moet nemen. Mocht je er aan denken om zelf een batje te kopen, overleg dit dan eerst altijd met een van de trainers!

Als je nog vragen hebt dan kun je die stellen aan de trainers Mariska en Niels (zie bestuurspagina voor hun contactgegevens). Kijk op de lidmaatschappagina voor verdere informatie over hoe je lid kunt worden en kijk op zaaladres & openingsuren waar en wanneer de trainingen plaatsvinden.